Söz konusu çalıştaya; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırma ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Harran Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü, Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü, Türkiye Kalkınma Vakfı, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Tarım Kredi Kooperatifi Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü kurumlarının yetkili ve uzmanları, GAP-TEYAP çalışma alanlarındaki çiftçi örgütlerinde ve diğer kurum, kuruluşlarda çalışmakta olan 86 kişilik katılım sağladı.
2 gün süren programın açılış konuşmaları; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin ve Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birlik Başkanı Yalçın Sezer tarafından gerçekleştirildi. Programda, GAP Bölge Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Şahin Karahan; GAP Bölgesinde Arıcılık ve GAP İdaresinin rolü, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin; Dünyada ve Türkiye’de Arıcılık, Samsun Veteriner Kontrol Müdürlüğünden Dr. Rahşan Akpınar; Arılarda Viral Hastalıklar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Prof. Dr. Şengül Alpay Karaoğlu; Arılarda Bakteriyel Hastalıklar, Hacettepe Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Doç Dr. Aslı Özkök; Alternatif Arı Ürünleri, Tarımsal Araştırma ve Politikalar Genel Müdürlüğünden Ziraat Yük Müh. Selda Nalbantoglu; TAGEM Ar-Ge Projeleri, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitü Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Kuvancı; Ordu Arıcılık Enstitü Müdürlüğü Çalışmaları, Prof Dr. Muhsin Doğaroğlu; Genel Arıcılık konularında sunum yapıldı.
Yapılan sunumların ardından programın ikinci bölümde katılımcılar 6 konu başlığı altında 6 gruba ayrılarak; Ana arı, Arı Ürünleri, Arı sağlığı, Örgütlenme ve Mevzuat, Pazarlama ve Gezginci Arıcılık konu başlıkları altında mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerilerini içeren çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi.
Haber Tarihi : 19 Aralık 2019 - Okunma Sayısı : 2075