Anasayfa - Site Haritası - E-Mail - İletişim - English
KURUMSAL
GAP Bölgesinde Üretimi Yapılan Organik Ürünlerin Tanıtımı İstanbul’da Yapıldı

GAP Organik Tarım Küme Geliştirme Projesi kapsamında 03-06 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ’Exponatura’16 8. Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'na katılım sağlandı.

GAP İdaresi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği içerisinde yürütülmekte olan GAP Organik Tarım Küme Geliştirme Projesi kapsamında 03-06 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ‘’Exponatura’16 8. Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’’na katılım sağlandı. GAP Bölgesi’nde faaliyet gösteren üretici birlikleri, organik üretim yapan işletmelerden ve çiftçilerden oluşan bir heyet ile açılan stantta bölgede yetişen ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Fuarda, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Adıyaman ve Şırnak  illerinde üretilmekte olan organik zeytin yağı, nar ekşisi, bal, badem, kuru üzüm, üzüm pekmezi, üzüm sucuğu, üzüm suyu, üzüm pestili, dut, dut pekmezi, dut pestili gibi organik ürünlerin tanıtımı ve pazarlaması yapıldı. Ayrıca, GAP Organik Tarım Küme Projesinin görünürlüğünün sağlandığı fuarda, GAP BKİ ve fuara katılan ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar arasında iş birliği sağlanması adına görüşmeler yapıldı.

Fotoğraflar
 

 




Haber Tarihi : 8 Kasım 2016 - Okunma Sayısı : 2323