Projenin amacı, Suriyelilerin ve ev sahibi toplulukların istihdam edilebilirliklerinin artırılması için çalışma hayatındaki temel prensipler ve haklar çerçevesinde Türkçe dil kursları, mesleki eğitim, beceri geliştirme, girişimcilik faaliyetleri yürütmek ve yerel ekonomik kalkınmayı desteklemektir.
ABD Hükümeti’nden sağlanan fon ile ILO tarafından yürütülen projenin 2016-2017 yıllarında GAP İdaresi ile iş birliği yapılan kısmı için harcanan bütçe 800.000 TL’dir.
Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa illerinde uygulanan proje kapsamında;
Türkçe dil kursları, kuaförlük kursları, hasta kayıt kabul kursları, ev yemekleri ve aşçılık kurslarına 329 kişi katılmıştır.
Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) aracılığıyla gerçekleştirilen mesleki eğitim faaliyetleri yoluyla 500 kadına, Türkçe dil kursları ile 300 kadına, girişimcilik eğitimleri yoluyla 32 gence ulaşılmıştır. Mardin’de 4 ÇATOM’un katılımıyla “Kadın Kooperatifleri İhtiyaç Tespit Çalışması” yapılmıştır. 13 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği Günü etkinlikleri kapsamında, GAP İdaresi, ILO ve Şanlıurfa Valiliği iş birliği ile bir panel düzenlenmiştir.
Çalışma Hayatında Temel Beceriler başlığı altında seminerler dizisi düzenlenmiş ve 200 kadın katılım sağlamıştır.