Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Projesi kapsamında düzenlenen Kolay Çözüm ve İnovasyon yarışması sonucunda dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine yönelik yurt içi teknik çalışma gezisi yapıldı.
Suriyelilere Ev Sahibi Topluluklar İçin Geçim Kaynağı ve İnsana Yakışır İş Olanaklarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında Şanlıurfa ve Kilis ÇATOM’larda eğitimler düzenlendi.
‘Kapsayıcı İş Modeli’ni hayata geçiren Koton, önce Kadın Girişimi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kanalıyla Soma’da, ÇATOM kanalıyla da Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Adıyaman ve Batman’da 800 kadının el emeği ürününü mağazalarında müşterileriyle buluşturdu. Yeni hedef, 2 bin Güneydoğulu kadının el emeğiyle hazırlanmış 50 bin ürün.
Yerel Yönetim Personelinin Kapasitesini Artırmaya Yönelik Eğitimler kapsamında öngörülen faaliyetlerden biri olan Halkla İlişkiler ve Etkinlik Yönetimi eğitimleri 16 - 27 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
GAP İdaresi Başkanlığı ve Harran Üniversitesi işbirliği ile GAP Bölgesi’nde Sağlık Temalı Yetişkin Okuma-Yazma Öğretimi Modülü geliştirildi. Modül, okuma-yazma oranının yükselmesinin yanı sıra hastalıkları önleme bilgisinin de yayılması konusuna da katkı yapıyor. Yetişkin okuma-yazma öğretiminde ekte sunulan kitapçığın, kurumlar tarafından çoğaltılarak kullanılması da mümkündür.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’i makamında ziyaret etti.