GAP Bölgesinde, 2014-2018 GAP Eylem Planı’nın uygulanması ile sulama alanları hızla artmakta olup; buna bağlı olarak da ürün deseni çeşitlenmekte ve tarımsal girdiler (tohum, ilaç, gübre, makine, su vb.) yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Söz konusu girdilerin GAP Bölgesinde en verimli şekilde kullanımını sağlamak amacıyla, 2014 yılından beri TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve ilgili kurumların işbirliğinde "GAP Bölgesinde Hassas Tarım ve Sürdürülebilir Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi" uygulanmaktadır.
Proje kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda, hassas tarım teknolojilerinin Bölgemizde kullanılmasında büyük katkı sağlayabilecek, uydu ve hiperspektral görüntüler ile görüntü sınıflandırması (NDVI, Anomali, Ürün deseni...) yapan bir "Hassas Tarım Uygulama Yazılımı" geliştirilmiştir. Bu doğrultuda, 06-08 Şubat 2018 tarihleri arasında; hassas tarım teknolojileri, toprak bilgisi, görüntü işleme ve geliştirilen uygulama yazılımı kullanımı konularını içeren "Hassas Tarım ve Uygulama Yazılımı Eğitimi" düzenlenmiştir.
İlgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile GAP İdaresi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim sonucunda; GAP İdaresi Başkanı, Başkan Yardımcısı ve yöneticileri tarafından katılımcılara belgeleri verilmiştir.
Haber Tarihi : 13 Şubat 2018 - Okunma Sayısı : 2384